CHANGE COUNTRY OR LANGUAGE

CHOOSE COUNTRY

Malaysia

CHOOSE LANGUAGE

English (United Kingdom)

Free Delivery and Easy Returns

Privacy Policy

Privacy Policy | ECCO® Shoes

 

Effective as of [25 Jan 2022]

 

ECCO Malaysia Sdn. Bhd. [Registration No. 201501035703 (1161023-M)]

 

This Privacy Policy applies to the products, services and website [my.ecco.com] (Website) which are owned and operated by [ECCO Malaysia Sdn. Bhd.] (ECCO), which is referred to as “we”, “our” and “us” in this Privacy Policy. This Privacy Policy explains how ECCO handles Personal Data (as defined herein) and complies with the requirements of the Personal Data Protection Act 2010, the applicable regulations, guidelines, orders made under the Personal Data Protection Act 2010 and any statutory amendments or re-enactments made of the Personal Data Protection Act 2010 from time to time  (collectively referred to as the PDPA).

ECCO respects your privacy and we are committed to protecting the privacy and confidential information of those who register with, use and shop on our Website. By registering with or using this Website, you agree to the Privacy Policy as set out herein.

This Privacy Policy is in addition to any other terms and conditions applicable to the Website. We do not make any representations about third party websites that may be linked to the Website.

This Privacy Policy will assist you in understanding in the collection, use and disclosure and/or processing of the Personal Data that you may supply to us through use of the Website. The term “Personal Data” refers to information that is connected to you as an identifiable individual and is defined under the PDPA 2010 to mean any information in respect of commercial transactions, that relates directly to you (e.g. your name) or indirectly to you and/or information which makes you identifiable. Such personal data includes information such as a persons’ name, street address, telephone number, e-mail address, date of birth, credit card details, user names, profile pictures, national identification number, passport number, customer or account number, information about your purchases and preferences, as well as any other information collected by us where you are identified or are identifiable.

This Privacy Policy is subject to Malaysian laws.

 

1. WHAT INFORMATION DOES ECCO COLLECT?

The type of Personal Data collected depends on the purpose of the collection and how you interact with our Website.

We may collect, record, hold, store, use, disclose, receive and/or process (collectively referred to as Process) data from you via various means, including but not limited to instances when you:  (i) use our Website to place an order for our products where we will require information such as your name, e-mail address, billing and delivery address, phone number and payment card information to allow us to process and fulfil your order and to contact you if we have any questions; (ii) registering and creating a personalized account with us by providing the aforementioned information; (iii) make an application for or use our ECCO MOMENTS Loyalty Programme; or (iv) participate in a promotion or access other features of our Website. We may also Process your information when you make a request for a product or services or request for information to receive any marketing, promotional or other types of promotional or other types of communication.

We may also conduct surveys, contests, mailings or other promotions. If you choose to participate in one of our surveys, contests, mailings or other promotions, we may Process your Personal Data to enable us to execute the promotion; other information will be optional. We will indicate which information is mandatory or optional.

When you submit a product review, we will collect any personal information submitted to us and may associate that information with you or your account if you have chosen to identify yourself. We may also use and share such information as set out in paragraphs 3 and 4 below. For example, we may use your feedback to improve our Website or our products and services, or respond to you directly. Your review, once approved, will be available to anyone who has access to our Website.

 

2.   USE OF WEB TECHNOLOGIES

In addition to the above, we may also use technologies such as Cookies, Flash Cookies, Web beacons, clear pixels or pixel tags, Analytical tags, Webs server logs, Geo location technology and other technologies (collectively referred to as the Web Technologies) to automatically collect information about your activities on our Website. Generally, the information collected through our Web Technologies do not identify you personally. If, however, you have provided us with the personal information by creating an ECCO account or otherwise, we may link the information collected using these Web Technologies to the Personal Data you have provided to us.

 

3. HOW DOES ECCO USE THE COLLECTED INFORMATION?

ECCO may collect, use, disclose and/or process your Personal Data to:

(a) administer, facilitate,  process and deal with any matters relating to your use or access to the Website, including when you place an order with us via the Website, we will use the information to fulfil your order, and we may send you an e-mail to confirm or to update you on the status of your order, and to respond to any of your customer service inquiries;

(b) monitor, process and /or track your usage of the Website in order to provide you with our services and to assist us in improving your experience with the Website. We may also from time to time, review your information and information of our customers to help us analyse trends, purchasing patterns, preferences and demographics;

(c) assess and process your request for the purchase of and/or subscription to our products and/or services;

(d) register you as ECCO’s customer and to deal with, process and/or administer the account that you may open with ECCO via the Website, or your transactions or activities with us;

(e) carry out your instructions or respond to any enquiry given by (or purported to be given by) you or on your behalf, including enquiries and complaints, or responding to or dealing with your interactions with us;

(f) send e-mail, regular mail or text messages, as applicable, to inform you about our products, services or other contests and promotions you might be interested in, if you indicate that you wish to receive such marketing e-mail, mail or text messages; and

(g) personalise your shopping experience with publicly available data that we collect in ECCO stores or at our marketing events, or receive from other sources whose policies meet industry standard privacy practices and applicable legal requirements. Copies of correspondence sent from the Website that may contain personal information are stored and archived for record keeping and back-up purposes only. 

 

4. DOES ECCO SHARE AND/OR TRANSFER YOUR INFORMATION?

(a) We will not sell, rent, transfer or disclose any of your Personal Data to any third party without your consent. In this regard, you acknowledge, agree and consent that we are permitted to disclose your Personal Data to the following third parties, whether located within or outside Malaysia, for one or more of the purpose(s) as set out in paragraph 2 above:

(b) our related corporations and affiliates either in Malaysia or overseas;

(c) any of our agents, contractors or third party service providers that Process your Personal Data on our behalf or otherwise;

(d) our joint venture/business partners;

(e) our auditors, consultants, lawyers, accountants or other financial or professional advisers appointed in connection with our business on a strictly confidential basis, appointed by us to provide services to us;

(f) financial institutions, merchants and credit card organisations, in connection with commercial transactions with us;

(g) any other person to whom the disclosure by ECCO is required by law or regulatory requirement or guideline or by any governmental authority or pursuant to a court order;

(e)third party service providers who help us manage and operate the Website, process orders, perform statistical analysis, send e-mail(s), postal mail(s) or text messages, provide customer support and perform other important services, including assisting to ensure that your personal information is kept secure, and to conduct control checks; and

(h) in the event of a potential, proposed or actual sale or disposal of any of our business interest, merger, acquisition, consolidation, re-organisation, funding exercise or asset sale relating to us, or in the event of winding-up (collectively, the Transactions), your Personal Data may be required to be disclosed or transferred to a third party as a result of, or in connection with, the Transactions.

In view of the above, your Personal Data may be required to be transferred to another entity within the ECCO Group, including overseas entities, in which case we will take all reasonable steps to secure your personal data and to ensure that such transfer is made in accordance with the requirements of the PDPA.

 

5. RIGHTS TO YOUR PERSONAL DATA

(a) Subject to the exceptions as provided under the PDPA, you have the right to request access to or a copy of, or request to update or correct, the Personal Data held by us and we may charge a small administrative fee (of such amount as permitted under the PDPA) to process your request to access your Personal Data.

(b) We reserve the right to refuse your request to access and/or correct your Personal Data for reasons permitted under the law, such as where the expense of providing access to you is disproportionate to the risks to your privacy, or where the rights of others may be violated, amongst other reasons.

(c) You may at any time request for us to limit the processing and use of your Personal Data (for example, requesting us to stop sending you any marketing and promotional materials or contacting you for marketing purposes).

(d) You may also, by way of notice in writing, inform us of withdrawal of your consent (whether in full or in part) of your consent previously given to us, subject to any legal restrictions, contractual conditions and a reasonable duration of time for the withdrawal of consent to be effected.

If you prefer not to receive information from us or would like to update or change your personal information or preferences as above, please send your request to us via the points of contact listed at the end of this Privacy Policy. Please provide your full name, address and email address so that we can contact/locate you. We will respond to your request as soon as practicable. To unsubscribe from an e-mail list, please follow the instructions in any e-mail or other communication you receive from us.

 

6. SECURITY OF YOUR PERSONAL DATA

We strive to ensure the security, integrity and privacy of personal information submitted to our Websites, and we review and update our security measures in light of current technologies. Unfortunately, no data transmission over the Internet can be guaranteed to be totally secure. However, we will put in place various security procedures with regard to the Website and your electronic communications with us. All our employees, joint venture/business partners, agents, contractors, vendors, suppliers, data processors, third-party product and/or service providers, who have access to and are associated with the processing of your Personal Data, are obliged to respect the confidentiality of your Personal Data.

We endeavour to take all reasonable steps to protect the personal information you may transmit to us or provide from use of our online products and services. Once we do receive your transmission, we will also make our best efforts to safeguard against and prevent the unauthorised use, unlawful processing, destruction of or accidental loss of, damage to, alteration of or unauthorised disclosure of or access to, your Personal Data.

In addition, our employees and the contractors who provide services related to our information systems are obliged to respect the confidentiality of any personal information held by us.

 

7. CHANGES TO PRIVACY POLICY

We reserve the right to amend this Privacy Policy (including modification, removal or additions to portions of this Privacy Policy) at any time and from time to time without prior notice. We advise that you check our Website for this Privacy Policy on a regular basis.

 

8. CONTACT DETAILS

If you have any questions about this Privacy Policy, or have any further queries, or would like to make a complaint or data access or correction request in respect of your Personal Data, you may contact us at the contact details below:

 

Customer Service:

Address: Level 3, Menara AIA Sentra

                No. 30, Jalan Sultan Ismail             

                50250 Kuala Lumpur

Contact No.:  +603-21109415

Email Address: cs.my@ecco.com

 

In the event of conflict, the English version of this Privacy Policy prevails over the Bahasa Malaysia translation version.

 

Polisi Privasi | ECCO® Shoes

Berkuatkuasa pada [25 Jan 2022]

ECCO Malaysia Sdn. Bhd. [No. Pendaftaran 201501035703 (1161023-M)]

Polisi Privasi ini terpakai kepada produk-produk, servis-servis dan laman web (Laman Web) yang dimiliki dan dikendalikan oleh ECCO Malaysia Sdn. Bhd. (ECCO), yang dirujuk sebagai “kami”, “pihak kami” dan “kita” dalam Polisi Privasi ini. Polisi Privasi ini menerangkan cara ECCO mengendalikan Data Peribadi (seperti yang ditakrifkan di sini) dan mematuhi keperluan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010, peraturan, garis panduan, perintah yang terpakai di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 dan apa-apa pindaan statutory atau enakmen yang dibuat pada Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 dari semasa ke semasa (secara kolektif dirujuk sebagai PDPA)

ECCO menghormati privasi anda dan kami komited untuk melindungi privasi dan maklumat sulit pihak-pihak yang berdaftar dengan, menggunakan dan membeli-belah di Laman Web kami. Dengan mendaftar atau menggunakan Laman Web ini, anda bersetuju menerima Polisi Privasi seperti yang dinyatakan di sini. Polisi Privasi ini adalah penambahan kepada mana-mana terma dan syarat lain yang berkenaan dengan Laman Web. Kami tidak menyokong atau membuat sebarang representasi mengenai mana-mana laman web pihak ketiga yang boleh diakses melalui Laman Web.

Polisi Privasi ini akan membantu anda memahami proses pengumpulan, penggunaan dan pendedahan dan/atau pemprosesan Data Peribadi yang mungkin diberikan oleh anda kepada kami melalui penggunaan Laman Web. Terma “Data Peribadi” merujuk kepada maklumat yang berkaitan kepada anda sebagai individu yang boleh dikenalpasti seperti yang ditakrifkan di bawah PDPA yang bermaksud sebarang maklumat berkenaan dengan transaksi komersial, yang berkaitan secara langsung dengan anda (contohnya, nama anda) atau secara tidak langsung dengan anda dan/atau maklumat yang boleh mengenalpastikan anda. Contoh lain Data Peribadi termasuk maklumat seperti nama individu, alamat, nombor telefon, alamat e-mel, tarikh lahir, butiran kad kredit, nama pengguna, gambar profil, nombor kad pengenalan, nombor passport, nombor pelanggan atau akaun pelanggan, maklumat tentang pembelian dan pilihan anda, serta sebarang maklumat lain yang kami kumpulkan di mana anda dapat dikenalpasti atau diketahui.

Polisi Privasi ini tertakluk kepada undang-undang Malaysia.

 

1. APAKAH JENIS MAKLUMAT YANG DIKUMPUL OLEH ECCO?

Jenis Data Peribadi yang dikumpulkan bergantung kepada tujuan pengumpulan dan bagaimana anda berinteraksi dengan Laman Web kami.

Kami boleh mengumpul, merekod, menahan, menyimpan, menggunakan, mendedahkan, menerima dan/atau memproses (secara kolektif dirujuk sebagai Proses) data dengan pelbagai cara, termasuk, tetapi tidak terhad kepada keadaan apabila anda: (i) menggunakan Laman Web kami untuk memesan  produk kami di mana kami memerlukan maklumat seperti nama anda, alamat e-mel, alamat untuk penghantaran bil, nombor telefon dan maklumat kad pembayaran untuk membolehkan kami memproses dan memenuhi pesanan dan berhubung dengan anda jika kami mempunyai sebarang pertanyaan; (ii) mendaftar dan mencipta akaun peribadi dengan kami dengan memberikan maklumat yang disebutkan di atas; (iii) membuat permohonan untuk, atau menggunakan ECCO MOMENTS Loyalty Programme kami; atau (iv) mengambil bahagian dalam promosi atau mengakses ciri-ciri lain di Laman Web kami. Kami juga boleh memproses maklumat anda apabila anda membuat sebarang permohonan untuk apa-apa produk, perkhidmatan atau memohon untuk sebarang maklumat berkaitan dengan sebarang pemasaran, promosi atau apa-apa jenis promosi atau jenis komunikasi yang lain.

Kami juga boleh menjalankan tinjauan, peraduan, penghantaran mel atau sebarang promosi lain. Jika anda memilih untuk mengambil bahagian dalam salah satu tinjauan, peraduan, penghantaran mel atau sebarang promosi lain, kami boleh memproses Data Peribadi anda untuk membolehkan pihak kami untuk melaksanakan promosi tersebut; maklumat lain akan menjadi pilihan. Kami akan memaklumkan anda sama ada maklumat tersebut ialah wajib atau pilihan. Apabila anda menyerahkan ulasan produk, kami akan mengumpulkan sebarang maklumat peribadi yang diserahkan kepada kami dan mengaitkan maklumat tersebut dengan anda atau akaun ada, dan jika anda telah memilih untuk mengenalpasti diri anda. Kami juga boleh menggunakan dan berkongsi maklumat seperti yang dinyatakan dalam perenggan 3 dan 4 di bawah. Sebagai contoh, kami akan menggunakan maklum balas anda untuk menambah baik Laman Web kami atau produk dan perkhidmatan kami, atau memberi maklum balas kepada anda. Ulasan anda, setelah diluluskan, akan dipaparkan kepada sesiapa sahaja yang mempunyai akses kepada Laman Web kami.

 

2. PENGGUNAAN TEKNOLOGI-TEKNOLOGI WEB

Tambahan kepada perkara di atas, kami juga akan menggunakan teknologi seperti kuki internet, Flash Cookies, Web beacons, clear pixels atau pixel tags, Analytical tags, Webs server logs, Geo location technology dan teknologi lain (secara kolektif dirujuk sebagai Teknologi Web) untuk mengumpul maklumat secara automatik tentang aktiviti anda di Laman Web kami. Secara amnya, maklumat yang dikumpul melalui Teknologi Web kami tidak secara peribadi mengenalpasti anda. Jika, walau bagaimanapun, anda telah memberikan maklumat peribadi kepada kami dengan mencipta akaun pada Laman Web ECCO atau sebaliknya, kami akan memautkan maklumat yang dikumpul menggunakan Teknologi Web ini kepada Data Peribadi yang anda berikan kepada pihak kami.

 

3. BAGAIMANAKAN ECCO MENGGUNAKAN MAKLUMAT YANG DIKUMPUL?

ECCO boleh mengumpul, meggunakan, mendedahkan dan/atau memproses data peribadi anda untuk:

(a) Mentadbir, memudahkan, memproses dan menangani sebarang perkara yang berkaitan dengan penggunaan atau akses anda kepada Laman Web, termasuk apabila anda membuat pesanan dengan kami melalui Laman Web, kami akan menggunakan maklumat tersebut untuk memenuhi pesanan anda, dan kami mungkin menghantar e-mel untuk mengesahkan atau mengemaskini status pesanan anda, dan juga untuk menjawab sebarang pertanyaan anda;

(b) memantau, memproses dan/atau menjejak penggunaan anda di Laman Web untuk memberikan perkhidmatan kami kepada anda dan juga membantu kami dalam meningkatkan pengalaman anda bersama Laman Web. Dari semasa ke semasa, kami akan menyemak maklumat dan maklumat pelanggan-pelanggan kami untuk membantu kami untuk menganalisis , corak pembelian, pilihan dan demografi;

(c) menilai dan memproses permintaan anda untuk pembelian dan/atau langganan produk dan/atau perkhidmatan kami;

(d) mendaftarkan anda sebagai pelanggan ECCO dan untuk berurusan dengan, memproses dan/atau mentadbir akaun yang telah dibuka oleh anda dengan ECCO melalui Laman Web, atau transaksi atau aktiviti-aktiviti anda bersama kami;

(e) melaksanakan arahan-arahan yang diberikan oleh anda atau menajawab sebarang pertanyaan yang diberikan oleh (atau dikatakan diberikan oleh) anda atau bagi pihak anda, termasuk pertanyaan dan aduan, atau menjawab atau berurusan dengan interaksi anda bersama kami;

(f) menghantar e-mel, mel biasa atau  mesej teks, seperti yang berkenaan, untuk memaklumkan anda tentang mana-mana produk, perkhidmatan atau aduan lain dan promosi yang anda berminat, jika anda menyatakan bahawa anda ingin menerima e-mel pemasaran tersebut, mel atau mesej teks; dan

(g) mengabadikan pengalaman membeli-belah anda dengan data yang tersedia secara terbuka yang kami kumpulkan di kedai-kedai ECCO atau di acara pemasaran kami, atau yang kami terima daripada sumber-sumber lain yang polisinya memenuhi amalan privasi piawaian industri dan keperluan undang-undang yang berkenaan. Salinan surat-menyurat yang dihantar dari Laman Web yang mungkin mengandungi maklumat peribadi disimpan dan diarkibkan untuk tujuan penyimpanan rekod dan sandaran semata-matanya.

 

4. ADAKAH ECCO BERKONGSI DAN/ATAU  AND/OR MEMINDAHKAN MAKLUMAT ANDA?

Pihak kami tidak akan menjual, menyewa, memindahkan atau mendedahkan mana-mana Data Peribadi anda kepada mana-mana pihak ketiga tanpa kebenaran anda. Dalam hal ini, anda mengakui dan bersetuju bahawa pihak kami dibenarkan untuk mendedahkan Data Peribadi anda kepada pihak ketiga berikut, sama ada dalam atau luar Malaysia, untuk tujuan satu atau lebih seperti yang dinyatakan dalam perenggan 2 di atas:  

(a) syarikat yang berkait dengan kami dan syarikat gabungan sama ada di Malaysia atau luar negara;

(b) mana-mana ejen, kontraktor atau pihak ketiga yang menyediakan perkhidmatan  memproses Data Peribadi anda bagi pihak kami atau sebaliknya;

(c) usaha sama/rakan kongsi perniagaan kami;  

(d) juruaudit, perunding, peguam, akauntan atau penasihat kewangan atau pihak profesional lain yang dilantik oleh pihak kami yang berkaitan dengan perniagaan atas dasar sulit, dilantik oleh kami untuk memberikan perkhidmatan kepada kami;

(e) institusi-institusi kewangan, pedagang-pedagang dan organisasi-organisasi kad kredit, berkaitan dengan transaksi komersial dengan kami;

(f) mana-mana individu yang kepadanya pendedahan oleh ECCO dikehendaki oleh undang-undang atau keperluan atau garis panduan atau mana-mana pihak berkuasa kerajaan atau menurut perintah mahkamah;

(g) pihak ketiga yang membekalkan perkhidmatan yang membantu kami mengurus dan mengendalikan Laman Web, memproses pesanan, menjalankan analisis statistik, membuat penghantaran e-mel, mel pos atau teks mesej, menyediakan sokongan kepada pelanggan dan melaksanakan perkhidmatan-perkhidmatan penting yang lain, termasuk membantu memastikan maklumat peribadi anda disimpan dengan selamat, dan menjalankan pemeriksaan kawalan;

(h) sekiranya terdapat potensi, cadangan atau penjualan sebenar atau pelupusan mana-mana kepentingan perniagaan kami, penggabungan, pemerolehan, penyatuan, penyatuan semula, pelaksanaan pembiayaan atau penjualan asset yang berkaitan dengan kami, atau sekiranya berlaku penggulungan (secara kolektifnya, Transaksi), Data Peribadi anda mungkin diperlukan untuk didedahkan atau dipindahkan kepada pihak ketiga akibat daripada, atau berkaitan dengan, Transaksi.

Berdasarkan perkara di atas, Data Peribadi anda mungkin diperlukan untuk dipindahkan kepada entiti lain dalam Kumpulan ECCO, termasuk entiti luar negara, di mana kami akan mengambil semua langkah yang munasabah untuk melindungi data peribadi anda dan  memastikan bahawa pemindahan tersebut dibuat selaras dengan keperluan undang-undang, termasuk PDPA.

 

5. HAK-HAK KEPADA DATA PERIBADI ANDA

(a) Tertakluk kepada pengecualian seperti yang diperuntukkan di bawah PDPA, anda mempunyai hak, iaitu,untuk mengakses,  meminta salinan, atau meminta untuk mengemaskini atau membetulkan, Data Peribadi anda yang dipegang oleh kami dan kami mungkin mengenakan bayaran pentadbiran yang kecil (jumlah wang yang dibenarkan di bawah PDPA) untuk memproses permintaan anda untuk mengakses Data Peribadi anda.

Kami berhak untuk menolak permintaan anda untuk mengakses dan/atau membetulkan Data Peribadi anda atas sebab-sebab yang dibenarkan di bawah undang-undang, contohnya, perbelanjaan untuk menyediakan akses kepada anda adalah tidak seimbang dengan risiko kepada privasi anda, atau di mana hak orang lain mungkin dilanggar, antara sebab-sebab lain.  

(b) Anda boleh pada bila-bila masa meminta kami untuk mengehadkan pemprosesan dan penggunaan Data Peribadi anda (contohnya, meminta pihak kami untuk berhenti menghantar sebarang bahan pemasaran dan promosi kepada anda atau menghubungi anda untuk tujuan pemasaran).

(c) Anda juga boleh, melalui notis bertulis, memaklumkan kepada kami bahawa persetujuan anda telah ditarik balik (sama ada sepenuhnya atau sebahagaiannya) persetujuan anda yang telah diberikan kepada kami sebelum ini, tertakluk kepada sebarang sekatan undang-undang, syarat-syarat kontrak dan tempoh yang munasabah untuk penarikan balik persetujuan dilaksanakan.

Jika anda memilih untuk tidak menerima maklumat daripada kami atau ingin mengemaskini atau menukar maklumat peribadi atau keutamaan anda seperti di atas, sila hantarkan permintaan anda kepada kami melalui butiran kenalan yang disenaraikan di akhir Polisi Privasi ini. Sila berikan nama penuh, alamat dan alamat e-mel anda supaya kami boleh menghubungi/mengesan anda. Kami akan membalas permintaan anda secepat mungkin. Untuk  memberhentikan langganan daripada senarai e-mel ECCO, sila ikuti arahan dalam mana-mana e-mel atau komunikasi lain yang anda terima daripada kami.

 

6. KESELAMATAN DATA PERIBADI ANDA

Kami berusaha untuk memastikan keselamatan, integriti dan privasi maklumat peribadi yang diserahkan kepada Laman Web kami, dan kami menyemak serta mengemaskini langkah keselamatan kami berdasarkan teknologi semasa. Malangnya, tiada penghantaran data melalui Internet boleh dijamin selamat sepenuhnya. Walaubagaimanapun, kami akan melaksanakan pelbagai prosedur keselamatan berkenaan dengan Laman Web dan komunikasi elektronik anda dengan pihak kami. Semua pekerja kami, usaha sama/rakan kongsi perniagaan, ejen, kontraktor, vendor, pembekal, pemproses data, produk pihak ketiga dan/atau pembekal perkhidmatan, yang mempunyai akses kepada dan dikaitkan dengan pemprosesan Data Peribadi anda, wajib menghormati Data Peribadi anda. 

Kami berusaha untuk mengambil semua Langkah yang munasabah untuk melindungi maklumat peribadi yang anda mungkin hantar kepada kami atau berikan daripada penggunaan produk dan perkhidmatan dalam talian kami. Sebaik sahaja kami menerima penghantaran anda, kami juga akan melakukan usaha terbaik kami untuk melindungi dan mencegah penggunaan tanpa kebenaran, pemprosesan yang menyalahi undang-undang, pemusnahan atau kehilangan secara tidak sengaja, kerosakan kepada, pengubahan atau pendedahan tanpa kebenaran atau akses kepada, Data Peribadi anda.

Sebagai tambahan, pekerja-pekerja kami dan kontraktor yang menyediakan perkhidmatan yang berkaitan dengan system maklumat kami diwajibkan untuk menghormati kerahsiaan sebarang maklumat peribadi yang dipegang oleh kami.

 

7. PERUBAHAN KEPADA POLISI PRIVASI

Kami berhak untuk meminda polisi privasi ini (termasuk pengubahsuaian, penyingkiran atau penambahan pada bahagian Polisi Privasi ini) pada bila-bila masa dan dari semasa ke seamasa tanpa notis terlebih dahulu. Kami menasihatkan anda untuk menyemak Laman Web kami untuk Polis Privasi ini secara berkala.

 

8. BUTIRAN KENALAN

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan tentang Polisi Privasi ini, atau mempunyai sebarang soalan, atau ingin membuat peraduan atau untuk mengakses data atau permintaan pembetulan berkenaan dengan Polisi Privasi anda, anda boleh menghubungi kami di kontak lanjut seperti di bawah:

Pegawai Perlindungan Data

Alamat: Level 3, Menara AIA Sentra

              No. 30, Jalan Sultan Ismail             

              50250 Kuala Lumpur

No. Kontak.: +603-21109415

Alamat E-mel: cs.my@ecco.com

Mengikut Seksyen 7(3) PDPA, Polisi Privasi ini diterbitkan dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat sebarang pencanggahan atau ketidakseragaman antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris akan digunapakai.

LENGTH

Measure the length by placing a tape measure where your palm begins and measuring up to the tip of your middle finger.

LENGTH

Measure the length by placing a tape measure where your palm begins and measuring up to the tip of your middle finger.

FIND YOUR SIZE

Your foot has soft curves, and we believe your footwear should too. That's why ECCO strives to ensure a natural fit, with shoes designed to follow the contours of your feet.

Follow these three easy steps:

  1. To measure your feet from heel to toe all you need is a piece of paper, a pen and a ruler. 
  2. Draw a line in front of your longest toe and measure the distance between the edge of the paper and the line.
  3. Use this measurement in the slider below to find your ECCO shoe size.

Remember to measure both feet as they might be slightly different. Let the longest foot decide your shoe size.

Fit tip: Many styles have removable inlay soles for adjustments. Try one of our other inlay soles, which vary in thickness, to perfect your fit based on your needs.


FIND YOUR SIZE

Your foot has soft curves, and we believe your footwear should too. That's why ECCO strives to ensure a natural fit, with shoes designed to follow the contours of your feet.

Follow these three easy steps:

  1. To measure your feet from heel to toe all you need is a piece of paper, a pen and a ruler. 
  2. Draw a line in front of your longest toe and measure the distance between the edge of the paper and the line.
  3. Use this measurement in the slider below to find your ECCO shoe size.

Remember to measure both feet as they might be slightly different. Let the longest foot decide your shoe size.

Fit tip: Many styles have removable inlay soles for adjustments. Try one of our other inlay soles, which vary in thickness, to perfect your fit based on your needs.


FIND YOUR KID'S SIZE

At the rate children's feet grow, we suggest measuring them every 2-3 months. ECCO shoes follow the natural shape of your child's foot allowing growing toes the right amount of wiggle room.

Follow these three easy steps:

  1. Have your child stand barefoot on a sheet of paper. The edge of the paper and the back of their heel should be touching the wall. 
  2. Draw a line in front of your child's longest toe and measure the distance between the edge of the paper and the line.
  3. Based on this measurement, use the slider below to find your child's current ECCO shoe size.

We recommend that you measure both feet as they might be slightly different. Let the longest foot decide your child's shoe size.

/ /

Your shoe size

0
Size /

Use these two measurements to find your size on the chart below.

Use these two measurements to find your size on the chart below.

FREE RETURNS

Still concerned about the size? Don't worry! If the shoes don't fit, you can return them for free within 30 days for a full refund. For more information, please see our Return Policy.

 

You can also visit one of our stores where our staff are ready to help you find the right size. Find your nearest store here.

 

If you have any further questions, please reach out to our Customer Care.

FREE RETURNS

Still concerned about the size? Don't worry! If the shoes don't fit, you can return them for free within 30 days for a full refund. For more information, please see our Return Policy.

 

You can also visit one of our stores where our staff are ready to help you find the right size. Find your nearest store here.

 

If you have any further questions, please reach out to our Customer Care.

FREE RETURNS

Still concerned about the size? Don't worry! If the shoes don't fit, you can return them for free within 30 days for a full refund. For more information, please see our Return Policy.

 

You can also visit one of our stores where our staff are ready to help you find the right size. Find your nearest store here.

 

If you have any further questions, please reach out to our Customer Care.